zondag 15 april 2012

Van de voorzitter


Hendrik-Jan Doevendans


Leden, 

Op donderdag 22 maart hebben we een algemene ledenvergadering gehouden in een fijne ontspannen sfeer. De vergadering was in recordtempo afgelopen en dat kwam mooi uit, want dan kun je nog even naborrelen. Een leuke avond wat mij betreft. De prestatiebekers zijn weer uitgereikt aan een aantal van onze toppers. Zo zie je maar, mooie prestaties worden beloond. Ook een aantal nationale kampioenen zijn gehuldigd. Verder natuurlijk de goedkeuring van de jaarverslagen, van het financiële jaaroverzicht van afgelopen keer en van de begroting. Van de Stichting Waarborgfonds Sport hebben we inmiddels een reactie op onze financiën gekregen. Ook zij vinden dat we er goed voor staan.

Op de ledenvergadering is Jebbe Westerbeek als vrijwilliger van het jaar uitgeroepen. Jebbe is al sinds jaar en dag trainer bij ons. Hij heeft laten zien dat je met zelfstudie, cursussen bij de atetiekunie, met geduld en met bevlogenheid een heel goede trainer kunt worden. Bovendien is Jebbe een man die ontzettend wordt gewaardeerd door zijn groep, maar ook zeker door het bestuur. Het komt hem dan ook van harte toe. 

Tot slot konden we vier (!) nieuwe bestuursleden verwelkomen. Peter Mulder vervult zijn taken al een tijdje als bestuurslid technische zaken bij de baanatletiek. Dan is er Berry Pees, die vanaf januari al actie is als onze nieuwe penningmeester. Vanaf de algemene ledenvergadering treedt Wiliam Bos aan als nieuwe secretaris. En last but not least Freddie Bouma, die de portefeuille accommodatiezaken voor zijn rekening wil nemen. Het bestuur is ontzettend blij met de nieuwe bestuursleden. 

Afgezwaaid is Rob van der Wel, die ons afgelopen jaar uit de brand heeft geholpen door aan te bieden ons als interim secretaris voor maximaal een jaar te helpen tot we een nieuwe hebben. En die hebben we nu. Rob, bedankt! Ook Wim van Oosten heeft na een termijn van drie jaar besloten ermee te stoppen. Ook Wim bedankt voor je inzet. Wim heeft in zijn tijd alle accommodatiezaken behartigd en was een gewaardeerd bestuurslid. Dank daarvoor! 

Dan was er afgelopen week een voorzittersoverleg in de kring Friesland. De atletiekunie geeft aan nu toch weer tijdelijke lidmaatschappen in te willen voeren. Wat ons betreft een goede zaak, want dan kunnen we bijvoorbeeld al onze loop-je-fitters tijdelijk aanmelden bij de club en de atletiekunie. Makkelijk voor verzekeringen en dat soort formaliteiten. 

Er is ook gesproken over wedstrijdlicenties. Wij (Start’78) vinden eigenlijk dat die weinig toegevoegde waarde bieden. Wanneer je lid bent van de atletiekunie mag je wat ons betreft aan alle wedstrijden deelnemen. Wat ons betreft is ieder lid gelijk en is het onderscheid tussen wedstrijdleden en recreanten niet meer van deze tijd.

De atletiekunie biedt nu laagdrempelige cursussen aan. We juichen dat toe (hebben er ook over geklaagd in het verleden) omdat het daarmee gemakkelijker wordt nieuwe mensen op te leiden. En dat is hard nodig. Een goede club staat of valt met goede trainers. Daar werken we dus hard aan. En de atletiekunie steunt ons daarbij.

Veel sportplezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten